Het inmaken van verse, homemade voeding wordt gedaan in gesloten glazen potten bij hoge temperaturen. De hitte vernietigt verontreinigingen / bacteriën en verwijdert tegelijkertijd lucht uit de potten.
Terwijl de potten afkoelen, vormt zich een vacuümafdichting om bederf te voorkomen. Je kan op 2 manieren inmaken: met een heet waterbad of hogedrukpan.
Waterbad
Een proces bij lagere temperatuur en is ideaal voor voedingsmiddelen met een hoog zuurgehalte. De combinatie van tijd en temperatuur vernietigt schimmel, gist en enzymen die bederf veroorzaken en tegelijkertijd een vacuümafdichting creëren. Dit proces wordt aanbevolen voor producten en recepten, waaronder:
- Fruit en Vruchtensappen
- Jam en Gelei
- Salsa en Chutney
- Tomaten en Groente in zuur
- Sauzen
- Taartvulling
- Azijn
- Specerijen
Hogedrukpan
Inmaken onder druk is de enige verwerkingsmethode die de hoge temperatuur (120° C) bereikt die nodig is om voeding met een laag zuurgehalte veilig te bewaren. Het is de combinatie van tijd en temperatuur die door voedsel overgedragen bacteriën vernietigt en een vacuümafdichting creëert die nodig is om bederf te voorkomen. Dit proces is vereist bij het bewaren van voedingsmiddelen, zoals:
- Vlees / Gevogelte
- Salsa
- Groenten
- Chili
- zeevruchten
Bewaar vers, zelfgemaakt eten in een paar eenvoudige stappen. Het inmaken met Ball Mason Jars is 'easy peasy'! Volg de volgende 6 stappen:
- Recept + Inmaakmethode kiezen (waterbad of in hogedrukpan)
- Gereedschap verzamelen
- Gereedschap klaarmaken
- Mason Jars vullen
- Inmaken
- Mason Jars opslaan tot 1,5 jaar!
Comments (0)