We zullen hier bij Mason-Jars.nl een aantal mooie recepten laten zien. Zo kan je met een kopje kefir (kokosnoot)water, naast gewoon opdrinken, ook gefermenteerde wortels, appels, bieten en complete juices maken. Zo makkelijk en ontzettend leuk om te doen.
Kefirrecepten maken gebruik van een startercultuur om het fermentatieproces te ondersteunen. Je hebt kefirstarter voor zuivel (of plantaardige melk) en je hebt waterkefirstarter om (kokos)water en vruchtensappen te fermenteren. Starterculturen kan je online of bij een plaatselijke natuurvoedingswinkel kopen.
Ook zijn er diverse boeken met heerlijke en originele recepten over een enorme variatie aan friszure melkkefir- en sprankelende waterkerfirbereidingen te koop.
Wat denk je bijvoorbeeld van kefir-ijs, kefirkwarktaart, kefircake of kefirvruchtensappen? Er zijn talloze mogelijkheden en je kunt eindeloos combineren met verse of gedroogde vruchten, kruiden en sappen.
Zelfs met sojamelk of dranken op basis van granen of noten kan je een frisse kefirdrank bereiden. In de boekhandel zijn hier vele boeken over.
* De mate dat werkzame stoffen beschikbaar komen op de bedoelde plek