3 Groene Smoothies in een Mason Jar

Ai, ben jij al gevloerd door de griepepidemie? Ben je herstellende of kan je immuunsysteem wel wat hulp gebruiken, die vitamines zijn nu meer dan welkom. In Ball mason jars kun je de heerlijkste smoothies maken en bewaren. Met verse groente en fruit, óf uit de vriezer, net wat je in huis hebt.

Is uit de vriezer wel net zo gezond? Ja, fruit en groente komt vers van het land en wordt gelijk diep ingevroren. Er gaan geen vitamines en mineralen verloren bij dit proces. Ik pak zelf vaak de BIO versie, want biologische voeding in vriesvorm is vaak goedkoper en langer houdbaar dan verse BIO-voeding. M'n vriezer ligt vol, zodat ik op elk moment van de week een smoothie naar wens kan maken.

Wil je de smoothie niet ijs-en-ijs-koud? Haal de ingrediënten dan twee uur van te voren uit de vriezer. Als je zin hebt in deze verkwikkende, groene smoothies als volwaardig ontbijt/lunch, tussendoortje of een vieruurtje, lees gauw verder voor de recepten, het is echt zo klaar!

Waarschuwing:  groene smoothies moet je waarderen en misschien wel leren drinken. Doorgewinterde groene smoothie drinkers doen er zelfs broccoli en spruiten door ;-)



Groene smoothie in een mason jar


WAT HEB JE NODIG

- Een blender

Ball Drinking mug 740ml of de Wide mouth Jar 740ml  of zoals op het plaatje: Smooth regular 475ml 

Alle Ball jars, behalve de drinking mugs, worden geleverd met deksel waardoor ze hermetisch zijn af te sluiten.



INGREDIËNTEN Smoothie met Spinazie / Avocado 

ENERGIE - ca. 2 jars van 500 ml

- 1 avocado

- 150 gram spinazie

- 2 bananen

- 200 ml (Griekse) yoghurt - of evt. sinaasappelsap of kokosmelk/-water als je geen zuivel wilt

- evt. 1 el citroen- of limoensap

- zoetmiddel naar smaak

Pel en snij de avocado en bananen in stukken en daarna met de yoghurt (of bovenstaand naar keuze) in de blender. Als laatste de spinazie er aan toevoegen. Eventueel met wat limoensap voor een frissere smaak. Goed mixen, in een mooie Ball jar schenken en klaar! 



INGREDIËNTEN Smoothie met Spinazie / Komkommer 

GOED VOOR DE HUID -  ca. 2 jars van 500 ml

- 450 g komkommer in stukken - Bio hoef je niet te schillen

- 40 g rauwe cashewnoten

- 2 el fijngehakte verse munt

- 60 g jonge spinazie

- 1 el versgeperst citroensap

- 600 g kokoswater uit de vriezer (in ijsblokjesvorm ingevroren kokoswater)

- zoetmiddel naar smaak

Mix alle ingrediënten, behalve het kokosijs tot een glad mengsel. Voeg het ijs toe en mix opnieuw. Eventueel nog wat zoetmiddel en klaar!



INGREDIËNTEN Smoothie met Boerenkool / Avocado 

AFTERPARTY - ca. 2 jars van 500 ml

- 1 mango

- 1 avocado

- 6 perssinaasappels

- 30 gr gember - vers

- 250 gr diepvriesboerenkool

- 50 gr havermout

- 40 gr walnoten

Schil en snijd de avocado, mango en gember. Pers de sinaasappelen en doe alles in de blender. Voeg daar de boerenkool, havermout en walnoten aan toe. Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. Is je smoothie te dik, voeg dan nog wat water/sinaasappelsap toe. Enjoy!



SMOOTHIES BEWAREN

Voor alle smoothies geldt: direct drinken is het beste. Wanneer je de smoothie even laat staan, dan kan de textuur, smaak, kleur en voedingswaarde heel erg veranderen. Alleen hele romige smoothies, met niet al teveel fruit, blijven in de koelkast 2-3 dagen goed. Maar de top sensatie qua smaak-geur-kleur-textuur-voedingswaarde is dan wel aan het verdwijnen. 

0-4 uur - kan in de koeling
4-8 uur - een oppepper is nodig door bijv. wat appelsap, water met zoetmiddel (stevia), kokoswater en/of ijsblokjes er aan toe te voegen
8+ uur - in de vriezer. Wanneer uit de vriezer, nog wat vloeistof naar keuze toevoegen en goed schudden/blenderen. Doe je de smoothie niet in de vriezer, dan worden vooral de groene varianten erg bitter (helemaal als je lijnzaad of hennep er aan toegevoegd hebt)

Geniet van je lekkere, gezonde, groene smoothie!