Weck glazen potten, met het bekende reliëf aardbei-logo, zijn al in de Europese keukens terug te vinden sinds 1900 door de Duitse koopman Johann Weck: pionier in de wetenschap van het 'waterbad / met kokend water inblikken'.

Weck potten zijn nog steeds een betrouwbare favoriet van Europese thuiskoks voor het bewaren en opslaan van voedsel. Rubberringen voor de glazen deksels zorgen voor een luchtdichte afsluiting die je in één oogopslag kunt controleren: het treklipje van de rubberen ring moet naar beneden wijzen. Doordat o.a. de glazenpotten stapelbaar zijn, behalve de sapflessen, zijn ze ook handig voor het opslaan van droog voedsel. De brede mond / opening die iets taps toeloopt maakt de weckpotten heel gemakkelijk te vullen en ze zijn nog steeds 'elegant' genoeg om eruit te serveren of op tafel te zetten. Elke WECK pot wordt geleverd met een glazen deksel. De rubberen ringen en roestvrij-stalen klemmen voor het creëren van een luchtdichte afsluiting zijn apart te bestellen. 

Volg het bord ♥ Ball Mason Jars NL ♥ van Mason Jar Kitchen op Pinterest.