Als officiële leverancier van de Amerikaanse Ball Mason Jars doen we natuurlijk mee aan Black Friday! Start nu met je sint- en kerstinkopen en kom shoppen met een lekkere korting. Vanaf vandaag tot en met maandag Cyber Monday krijg je bij Mason Jar Kitchen 20% korting op alle Mason Jars! Gebruik kortingscode BLACKJAR bij het afrekenen en de korting wordt automatisch verrekend. Happy shopping!

Black Friday

Black Friday, wat is dat eigenlijk?

Black Friday is een fenomeen dat is overgewaaid uit Amerika. Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. De meeste Amerikanen krijgen een extra vrije dag waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid kerstinkopen te doen.

Winkeliers bieden op deze dag namelijk hun producten aan met flinke kortingen. Voor de meeste van deze producten geldt dat ze de rest van het jaar niet meer goedkoper worden aangeboden. Voor consumenten is het dan ook een mooie gelegenheid om gebruik te maken van interessante deals en aanbiedingen die Black Friday te bieden heeft.

Later ontstond er een nieuwe theorie. Namelijk, dat door de start van de kerstperiode Black Friday de eerste dag zou zijn voor winkeliers waarop ze winst maken. De winst wordt opgeschreven in zwarte inkt en het verlies in rood. De zwarte inkt verwijst naar Black Friday. Dus ook voor de retailers een feestelijke dag!

Black Friday symboliseert in ieder geval de populariteit rondom de kerstperiode. En dat is al een veel mooiere gedachtegang dan enkel de hunkering om spullen te kopen tegen hoge kortingen. Toch?! ;-)