Deze drank doet zijn naam echt eer aan! Zoveel krachtige ingrediënten in één recept en zoveel voordelen.

Maakt : 2L per batch, standaard serveren in 1 kop (250 ml) - 8 standaard porties per batch - gefermenteerde juice is lang houdbaar in de koelkast.

Waarom het goed voor je is:

Het mooie van het fermenteren van voedzaam voedsel zoals wortelen, appels en bieten is dat het hun voedingsrijke basis behoudt terwijl de natuurlijke suikers worden verwijderd. Dus geen onaangename spijsverteringssymptomen, zoals: opgeblazen gevoel, gas, vermoeidheid - vaak tekenen van een candida-overgroei en / of een lekkende darm.

Ingrediënten

(gebruik waar mogelijk biologisch)

  • 6 appels
  • 6 bieten
  • 3-6 wortelen
  • 1 bos radijs
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • Kruiden zoals basilicum, peterselie en munt
  • Specerijen zoals kurkuma en gember
  • 1 kop kokosnoot kefir*

Methode

  1. Pers alle groenten en fruit in een slowjuicer of sapcentrifuge.
  2. Doe het sap in een 2 liter Mason Jar met 1 kop kokosnoot kefir.
  3. Draai de ringband met fermentatiedeksel erop, zet ergens op een plank (niet in de zon) en laat het 12-24 uur gisten op kamertemperatuur.
  4. Zet in de koelkast.

Dat is alles :-) Cheers, op je gezondheid!

Opmerkingen *

Je kunt een startercultuur naar keuze gebruiken.